Je kunt het wel!

De Kernvisie methode

Begeleiding en ondersteuning voor leerlingen en hun onderwijsomgeving. Inhalen van (leer)achterstanden door het onderwijs passend te maken. Indien nodig is er individuele begeleiding mogelijk.
Basismethodiek
Alfabet
Woorden
Spelling
Lezen
Rekenen
Automatiseren
Tafels
Klokkijken
Mindmappen

Sociaal-emotioneel
Innerlijke beleving
Gevoel visualiseren
Ridiculiseren
Belemmerende overtuigingen

Intake gesprek 
Gratis

Individuele coaching
€85,- per uur

 

Training Ik leer leren
 €85,- per uur                                                                              

Een groepsarrangement is mogelijk bij de Ik leer leren training

 

     Bovenvermelde bedragen  zijn  vrijgesteld van btw 

Sessies

Om de 3 weken vindt er een sessie plaats. Gemiddeld zijn er 8 a 10 sessies nodig.
In de eerste sessie wordt de basis gelegd om verder te kunnen met deze methode. De kracht van de Kernvisie methode is de samenwerking tussen kind-coach-ouder.
Het is belangrijk dat een ouder aanwezig is bij de sessies en helpt bij de opdrachten thuis.

Na het traject is het belangrijk de kennis te onderhouden en te blijven oefenen. Op school coaching is ook mogelijk in overleg met de school.

De Kernvisie methode is een corrigerende methodiek, welke naast het reguliere schoolaanbod ingezet kan worden. 

De training Ik leer leren bestaat uit vijf bijeenkomsten, ieder met een eigen onderwerp dat met leren te maken heeft. Je leert plannen en organiseren. Hoe leer je en wat leer je? Hoe onthoud je de lesstof? Concentratie, faalangst en motivatie. 

Ervaringen

Onze dochter (9) is gedoubleerd in groep 4. Uit onderzoek werd er dyslexie geconstateerd. We zagen langzaam onze dochter veranderen in een heel stil meisje. Vanuit school was er veel hulp wat betreft het automatiseren 1 t/m 20. Er was extra hulp van een klassenassistente. Toch zat er maar weinig vooruitgang in. We maakten ons steeds meer zorgen. Na een lange zoektocht kwamen we uit op de Kernvisie methode. We zijn het boek ‘In 10 stappen leren vanuit talent’ gaan lezen en hebben contact opgenomen met een Kernvisiecoach. Onze dochter maakt stappen, binnen 2 maanden zagen we al resultaat. Haar zelfvertrouwen groeide en ze ging vertrouwen op haar kwaliteiten!

Mijn zoon (10) is rustig en weet goed onzichtbaar te zijn voor de leerkracht. Rekenen en spelling gaan moeizaam. Het zelfvertrouwen ging achteruit en hij zei ook op den duur ik kan het gewoon niet. Door met zijn mindset aan de slag te gaan met deze methode heeft hij enorme sprongen gemaakt. Wat waren we opgelucht en dankbaar dat dit op ons pad kwam.

Onze dochter (14) zit op het voortgezet onderwijs. Ze loopt vast en had moeite met de talen. Ze heeft ook last van faalangst en had verder weinig zelfvertrouwen. Na enkele sessies bloeide onze dochter op en is ze zoveel wijzer geworden over haar leerstijl en hoe ze het leren beter passend kan maken.  

 ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’

Albert Einstein

Het zit er wel in, maar het komt er niet uit. De Kernvisie methode heeft al vele

kinderen geholpen met een oplossing, die blijvend effectief blijkt te zijn.